Suroviny
- brambory 1 kg
- vejce 3
- hladká mouka 300 g
- krůtí maso 1 kg
- listový špenát
- smetana ke šlehání 2
- parmazán
- česnek
- cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a prolisujeme. Přidáme ušlehaná vejce, hladkou mouku, prohněteme a dochutíme soli a pepřem. Z těsta tvoříme malé gnocchi a vaříme je ve vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.
- Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát a podusíme. Poté přidáme česnek, smetanu a ochutíme solí a pepřem. Zvlášť v pánvi si osmažíme krůtí maso. Poté vše smícháme dohromady a při podávání posypeme parmazánem.
Autor receptu: Petra Jindrová