Suroviny
- dýně Hokkaidó 300 g
- sušené brusinky 20 g
- koriandr 5 g
- černá sezamová semínka 1 g
- klíčky (z červené řepy) 5 g
- bageta 100 g
- cukr 4 g
- ocet 4 cl
- olej 2 cl
- sůl 2 g
Postup přípravy
- Omytou dýni vydlabeme a oloupeme. Poté ji nakrájíme na slabé plátky (nejlépe na nářezovém stroji). Osolíme, zakápneme octem a olejem, přidáme cukr, nasekaný čerstvý koriandr a sušené brusinky. Takto připravenou dýni dáme do lednice, aby se namarinovala.
- Po 3–4 hodinách salát nandáme doprostřed talíře, posypeme černým sezamem, pokapeme olejem a ozdobíme klíčky z červené řepy. Jako doplněk přidáme nasucho opečenou bagetu.
Autor receptu: Adam Nosál