Salát
- řapíkatý celer 1/2
Head
- švestky 80 g
Bramborová kaše
Salát
- citronová šťáva
- majonéza 2 PL
Head
- sůl
- pepř 5
- nové koření 3
- bobkový list 2
- tymián
- voda 100 ml
- kukuřičná škrobová mouka
Postup přípravy
- Srnčí maso očistíme, nakrájíme na špalíčky cca 15–20 cm dlouhé a 5–8 cm široké. Naplníme sušenými švestkami. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso prudce opečeme, přidáme koření a kořenovou zeleninu. Podléváme vodou nebo vývarem a dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Změklé maso vyndáme a odložíme ho stranou. Zbylou zeleninu dusíme dohněda cca 30 min. Škrobovou moučku rozděláme s vodu, přidáme k zelenině, necháme přejít varem. Vše rozmixujeme a uděláme omáčku.
- Příloha: Zeleninu nakrájíme na tenké proužky, orestujeme ji na másle cca asi 15 min., dle chuti osolíme, můžeme malinko podlít vodou.
- Bramborová kaše: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme sůl a vaříme doměkka. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme máslo, mléko a vyšleháme na bramborovou kaši.
- Salát: Řapíkatý celer a jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme vlašské ořechy, citronovou šťávu, domácí majonézu, pepř, sůl a dobře promícháme.