Suroviny
- sušenka 150 g
- smetana ke šlehání 285 ml
- máslo 80-100 g
- tvaroh 250 g
- jahoda 200 g
- čokoláda 400 g
- mascarpone 250 g
- čokoláda
Postup přípravy
Sušenky pomoci paličky na maso rozklepeme v sáčku na jemný prášek, když jsou sušenky důkladně rozklepané, smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs dáme v centimetrové vrstvě na dno jednotlivých misek. Ve větší míse smícháme tvaroh, mascarpone, smetanu, rozpuštěnou bílou čokoládu a jahody, rozmixujeme, dokud směs není hladká a tvaroh bez případných hrudek. Směs klademe na vrstvu sušenek po okraj mističky, necháme tuhnout v lednici nejméně tři hodiny. Povrch můžeme dozdobit strouhanou čokoládou či lístkem maty.