Postup přípravy
- Domácí pečivo: Nejprve si připravíme kvásek (droždí, cca 100 ml vlažné vody, lžička cukru, lžička mouky) a necháme přibližně 10 až 20 minut odpočívat, než kvásek vzejde. Mezitím si ostatní suroviny připravíme do větší mísy, kam nakonec přimícháme i kvásek. Těsto přibližně 10 minut propracujeme a necháme kynout. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, začneme tvořit rohlíky nebo houstičky, které potřeme žloutkem rozšlehaným s jednou lžící mléka. Můžeme je ještě ozdobit kmínem, mákem, sezamem nebo solí. Housky necháme ještě 10 minut odpočinout a nakynout, nakonec je vložíme na 15 minut do předem vyhřáté trouby na 180 až 200 °C.
- Pochoutkový salát: Salám a okurky nakrájíme stejnoměrně na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přisypeme hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojíme majonézou, a na závěr postupně dosolíme. Necháme uležet v lednici.