Kynutý knedlík
- hrubá mouka 0.5 kg
Kynutý knedlík
- sůl 1 lžička
Head
Postup přípravy
- Daňčí kýtu prošpikujeme bůčkem. Všechnu zeleninu včetně cibule a česneku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hořčici, olej, koření, sůl a maso tím obalíme. Můžeme nechat jeden den uležet v lednici. Takto vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme, základ rozmixujeme, vlijeme smetanu a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Dochutíme citronem.
- Knedlík: Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí si připravíme kvásek. Po vzejití vlijeme do mísy s hrubou moukou, přidáme vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Vytvoříme dva válečky, které necháme 30 minut kynout. Pak vložíme do vřící vody a vaříme deset minut na každé straně. Po vytažení knedlík ihned propícháme vidličkou, jinak se srazí.
- Dančí kýtu podáváme s knedlíkem, plátkem citronu, brusinkami a černým jeřábem se šlehačkou.