Suroviny
- hořká čokoláda 90 g
- cukr krupice 90 g
- máslo 90 g
- máslo (a polohrubá mouka na vymazání formiček)
- vejce 3
- maliny 250 g
- hladká mouka 60 g
Postup přípravy
Fondant
- Předehřejeme troubu na 190-200°C, rošt dáme na střední polohu. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo a čokoládu. Elektrickým šlehačem s metličkou ušleháme vejce do táhlé pěny. Nepřestáváme šlehat a přisypáváme cukr po lžících.
- Čokoládu s máslem vlijeme do vajec s cukrem a spojíme metličkou v jednobarevnou hmotu. Něžně vmícháme mouku.
- Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou a naplníme do tří čtvrtin. Pečeme 9-10 minut, střed musí zůstat propadlý, pokud vznikne špička, tak je přepečeno.
Malinové coulis
- Maliny s pár lžícemi cukru povaříme v hrnci.
- Poté přepasírujeme.
Autor receptu: Vlastimil Schwarz