Suroviny
- máslo 125 g
- kakao (+ na poprášení) 45 g
- vejce (L) 2 kusy
- cukr krupice 200 g
- hladká mouka 150 g
- čokoláda (s vysokým obsahem kakaa (s 50–70 % kakaa, nasekaná)) 60 g
vanilková zmrzlina
- kondenzované mléko 1 balení
- smetana 1 balení
- vanilková pasta dle potřeby
- mátový extrakt dle potřeby
- voda 2 lžičky
- cukr dle potřeby
- citronová šťáva dle potřeby
Postup
- Rozpustíme máslo.
- Sundáme z plotny a vmícháme do něj kakaový prášek.
- Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr a znovu důkladně vyšleháme.
- Vmícháme kakaovou směs.
- Přisypeme mouku a spolu s čokoládou ji vmícháme do směsi.
- Těsto nalijeme do vymazaného pekáče (20 x 20 cm), vyloženého pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude těsto propečené, ale pořád vlhké.
- Necháme vychladnout a potom nakrájíme na kostky.
- Důkladně poprášíme dalším kakaovým práškem.
- Připravíme si zmrzlinu ze smetany a kondenzovaného mléka slazeného.
- Přidáme vanilkovou pastu a mátový extrakt.
- Libovolné ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr a 2 lžičky vody, citronovou šťávu, povaříme do změknutí ovoce.
Autor receptu: Miloslava Čtvrtlíková