Jáhlové placičky
- jáhly půl hrnek
Grilovaná zelenina
- batát
- cibule
Čočková kaše
- dýně 150 g
Grilovaná zelenina
- kapustičky
Zeleninový salát
Jáhlové placičky
- koření mahá 1 lžička
Čočková kaše
Grilovaná zelenina
Čočková kaše
Grilovaná zelenina
Postup přípravy
- Jáhlové placičky: Jáhly vaříme ve vodě asi 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Na oleji orestujeme cibuli s větším množstvím soli, přidáme pokrájené přecezené houby, mahá koření a společně orestujeme. Přidáme sójovou omáčku, česnek, majoránku, vařené jáhly a mouku. Vypracujeme těsto, rukama děláme placky, které pokládáme na plech. Placky potřeme olejem a posypeme semínky. Dáme péct na 40 minut do předem vyhřáté trouby na 200 °C.
- Čočková kaše: Na oleji orestujeme cibuli a mrkev se solí, krátce osmahneme. Přidáme propláchnutou červenou čočku a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list, lžičku curry a vaříme asi 20 minut. Na závěr přidáme česnek. Rozmixujeme na hladkou omáčku a dochutíme octy.
- Zeleninový salát: Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky. V misce smícháme vodu, hořčici a ocet a s touto zálivkou promícháme.
- Grilovaná zelenina: Rozpálíme troubu na 200 °C. Omytou zeleninu nakrájíme na stejné kousky, které nasypeme do pekáče nebo na plech, polijeme olejem, sójovou omáčkou a posypeme bylinkami. Promícháme a dáme do trouby pod gril, po deseti minutách promícháme a dopečeme dalších 10 minut dozlatova.
- Glazovaný tempeh: V pánvičce rozpálíme olej, necháme zpěnit slad a vložíme kostičky tempehu. Krátce orestujeme, přidáme trošku vody a necháme prohřát.