Máslové sušenky rozmixujeme, smícháme s máslem. Takto připravenou hmotu dáme do dortové formy a rovnoměrně natlačíme na dno plochou stranou lžíce. Formu dáme do lednice.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a necháme vychladnout. Mascarpone, smetanu a vanilkový extrakt přidáme do mísy a vyšleháme dohladka. Po jednom přidáváme vejce a nakonec i rozpuštěnou čokoládu.
Náplň nalijeme na sušenkový korpus a pečeme při 160°C asi hodinu (střed by se měl po upečení ještě třást). Při pečení umístíme pod mřížku nádobu s vodou, aby se cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme nejlépe přes noc chladit v lednici.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.