Head
- řepa 7 ks
- cibule 2 ks
- sýr cottage 2 kelímek
- kuřecí prsa 5 ks
- třtinový cukr
- balzamikový ocet
- máslo 25 g
- sůl
- pepř
Marináda na grilování
- olivový olej
- koření dle chuti
- sójová omáčka
- hořčice
Postup přípravy
- Kuřecí prsa si naložíme předem do marinády a necháme odležet v lednici. 2. Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rozehřejeme si olivový olej, na něj dáme plátky řepy a zlehka prohřejeme. Zakápneme balzamikovým octem, dochutíme solí, pepřem, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí 15–20 minut – podle tloušťky plátků.
- Kuřecí prsa zbavíme nadbytečné marinády, vložíme do elektrického grilu a připravíme. Solíme až po úpravě, sůl do marinády nedáváme, maso by bylo vysušené.
- Připravíme si cibule, které nakrájíme na proužky. Vložíme do rozpuštěného másla, smažíme, přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat.
- Na talíři servírujeme tak, že maso je uprostřed, na něj položíme cibulku, kolem rozprostřeme plátky řepy, a nakonec dozdobíme sýrem typu cottage.