Na bruschettu s rajčaty
- chleba 5 ks
- rajče 500 g
- bazalka 1-2 kus
Na houby
- olivový olej 3 PL
Na bruschettu s rajčaty
Postup přípravy
- Na bruschettu s rajčaty: Nejprve umyjeme cherry rajčata, která následně nakrájíme na drobné kostičky, potom je přidáme do větší mísy (nejlépe skleněné či porcelánové). Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Přidáme nasekanou bazalku, sůl, pepř a promícháme. Necháme odležet v lednici na cca 1–2 hodiny. Těsně před podáváním opečeme na másle plátky italského chleba. Na opečený chléb začneme směs nandávat. Dozdobíme kousky mozzarelly a lístky rukoly.
- Na bruschettu s houbami a gremolatou: Nejprve si uděláme gremolatu tím, že všechny ingredience smícháme, poté zakryjeme a dáme do ledničky. Dále si na oleji zpěníme šalotku a česnek. Přidáme houby nakrájené na plátky, vše promícháme. Podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Vaříme, tak dlouho, až se víno vstřebá. Pak přimícháme petrželku. Těsně před podáváním opečeme na másle plátky italského chleba. Na opečený chléb naneseme houbovou směs a posypeme připravenou gremolatou.