Suroviny
- limetková šťáva 30 lžička
- třtinový cukr 50 g
- máslo 60 g
- skořice 1.5 lžička
- banán 3
- mascarpone 300 g
- moučkový cukr 5 lžíce
- rum 4 lžíce
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 200°C. Limetovou šťávu promícháme se třtinovým cukrem. Máslo smícháme se skořici. Banány oloupeme, přepůlíme a promícháme s limetovou šťávou s cukrem. Do pánve dáme banány, zalijeme je limetovou šťávou a rozložíme na ně máslo smíchané se skořici. Pánev přikryjeme alobalem a vložíme na deset minut do rozehřáté trouby. Hotové banány nakrájíme na menší kousky, a ještě je promícháme se šťávou, která zbyla v pánvi. Mascarpone vložíme do misky, přidáme moučkový cukr, rum a krátce pečlivě promícháme.