Suroviny
- bageta - -
- voda 370 ml
- vinný ocet - -
- ocet 25 g
- droždí 12 g
- olivový olej 1 PL
- parmezán - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Papriky dáme do trouby na 250 °C opéct dočerna. Poté oloupeme slupku a nakrájíme na proužky. Papriky dochutíme solí, pepřem, vinným octem a česnekem. Mozzarellu natrháme na kousky a smícháme s paprikami.
- Bageta: Vše na bagetu smícháme a necháme 2 hodiny vykynout. Těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, vytvarujeme obdélník cca 20 x 15 cm a rozřízneme na tři pruhy. Necháme kynout na plechu dalších 30 minut. Pečeme 2 minuty na 250 °C a poté 20 minut na 200 °C. Bagety nakrájíme a opečeme na másle na pánvi. Navrstvíme papriky a ozdobíme rukolou a nastrouhaným parmezánem.