Suroviny
- kokosové mléko 600 g
- třtinový cukr 60 g
- želatina 6 plátků
- badyán 4 hvězdičky
- pomerančová šťáva 400 ml
- agar 4 g
- maliny
- máta
- mango (sorbet)
Postup přípravy
- Do rendlíku dáme kokosové mléko, badyán, cukr a vaříme 10–15 minut, aby se uvolnila chuť badyánu. Mezitím dáme do misky namočit želatinu. V jiném rendlíku přivedeme k varu pomerančový fresh a přidáme agar, necháme 3 minuty vařit.
- Poté nalijeme do ploché formy (třeba víka od pekáče). Dáme do lednice, aby vše ztuhlo. Z kokosové směs vyndáme badyán a odstavíme. Přidáme vymačkanou želatinu a opatrně rozmícháme. Také přelijeme např. do pekáče nebo jiné větší formy. Dáme do lednice ztuhnout.
- Když máme ztuhlý pomerančový fresh, nakrájíme ho na kostky a v mixéru vymixujeme do hladka, až vznikne takový pomerančový gel. Přendáme třeba do plastové nádoby a uschováme k servírování.
- Když ztuhne i panna cotta, nakrájíme ji na čtverce, které zdobíme čerstvými malinami, pomerančovým gelem, čerstvou mátou a k tomu přidáme mangový sorbet.
Autor receptu: Martin Werner