Suroviny
- cibule 2
- žampiony 500 g
- máslo 100 g
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- suché bílé vino sklenička
- smetana 200 ml
- zeleninový vývar 1 l
- parmazán
Postup
- Do hrnce si dáme rozpálit olivový olej a máslo. Na rozpáleném tuku postupně dozlatova restujeme na plátky nakrájené žampiony. Než budou žampiony hotové, přidáme ke konci nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji lehce zpěnit.
- Ke směsi přidáme plátky česneku, které necháme jen rozvonět. Vše zalijeme bílým vínem, promícháme a chvíli vaříme, než se vypaří alkohol. Přidáme vývar, přivedeme k varu a vaříme zhruba 15 minut.
- Po uvaření polévky ji odstavíme z plamene a rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme smetanu, promícháme a necháme krátce projít varem. Při servírování na talíř ozdobíme polévku parmazánem.
Autor receptu: Jakub Šmolík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!