Suroviny
- vepřová pečeně bez kosti 1 kg
- kuřecí prsa 1 kg
- gouda 250 g
- slunečnicový olej
- zakysaná smetana
- brambory
- česnek
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
Vepřová roláda
- Vepřovou pečeni nařízneme tak, aby vznikl co největší plát o přibližně stejné tloušťce. Plát si rozložíme na potravinářskou fólii (slouží jako pomocník při motání rolády) osolíme a opepříme dle chuti, naklepeme paličkou na maso a zasypeme půlkou připraveného, nastrouhaného sýra.
- Fólií si pomůžeme při motání rolády a po smotání prošijeme špejlí nebo špízovou jehlou, aby roláda držela pohromadě. V pekáči pod pokličkou pečeme přibližně 45 minut při teplotě 200 °C podlité trochou vody.
Kuřecí roláda
- Čtyři kusy kuřecích prsou nařízneme tak, aby vznikl co největší plát o přibližně stejné tloušťce. Pláty si rozložíme na potravinářskou fólii tak, aby vznikl obdélníkový souvislý plát, který osolíme a opepříme dle chuti.
- Naklepeme paličkou na maso a zasypeme půlkou připraveného nastrouhaného sýra. Fólií si pomůžeme při motání rolády a po smotání prošijeme špejlí nebo špízovou jehlou, aby roláda držela pohromadě.
- V pekáči pod pokličkou pečeme přibližně 45 minut při teplotě 200 °C podlité trochou vody.
Americké brambory
- Omyté brambory nakrájíme na podobně tlusté hranolky, rozložíme na pečicím papírem vyložený plech, zastříkneme slunečnicovým olejem a osolíme.
- Při teplotě 220 °C pečeme přibližně 20 minut.
Dip
- Do zakysané smetany přimícháme nastrouhaný česnek a osolíme.
- Množství česneku zvolíme dle svých chutí, stejně tak sůl.
Sos na maso
- Do výpeku z masa přidáme kousek másla.
- Zredukujeme.
Autor receptu: Josef Ondráček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!