Suroviny
- hladká mouka 2,5 hrnku
- plnotučné mléko 2 hrnky
- olej 1/4 hrnku
- vejce 2
- sůl špetka
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 balíčku
- lískooříškového krém
Postup
- Vajíčka rozklepneme a rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s olejem a mlékem. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs přimícháme k vyšlehaným žloutkům s olejem a mlékem.
- Nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků (do bílků dáme špetku soli, bílky se pak snadněji vyšlehají). Kdyby se těsto zdálo příliš husté, můžeme ho naředit ještě trochou mléka. Těsto na vafle naléváme do vaflovače a opékáme dozlatova.
- Hotové vafle pomažeme lískooříškovým krémem a podáváme.
Autor receptu: Tadeáš Kuběnka