Treska s medovo-miso glazurou
- treska 500 g
- med 2 PL
- pasta miso 1 PL
- sójová omáčka 1 PL
- ocet (nebo citrónová šťáva) 1 PL
- zázvor (nastrouhaný)
- česnek 1 stroužek
Orzo na zeleno
Fenyklový salát
- fenykl 1-2 bulvy
- pomeranč 2
- jarní cibulka 1
Postup
Treska s medovo-miso glazurou
Marinádu z uvedených ingrediencí nalijeme na tresku a necháme 10–20 minut marinovat. Předehřejeme troubu na 220 °C a zapněme gril/troubu na pečení. Vyložíme plech pečicím papírem.
Vyjmeme tresku z marinády a položíme ji na plech. Poté marinádou potřeme.
Vložíme na střední příčku trouby a necháme péct 10–12 minut, dokud treska nebude propečená a zkaramelizovaná.
Orzo na zeleno
V hrnci rozpustíme máslo na středním plameni. Přidáme česnek, cibuli a restujeme do změknutí, ale nenecháme je zezlátnout. Přidáme mražený hrášek, špenát a vývar, zvýšíme plamen a necháme vařit k mírnému varu, poté přikryjeme a snížíme plamen na střední.
Vaříme 2 minuty. Osolíme a opepříme. Minutu mixujeme na vysoký výkon, dokud směs nebude hladká. Do omáčky přidáme podle návodu uvařené těstoviny orzo.
Fenyklový salát
Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky, přidáme na kolečka či na měsíčky nakrájený pomeranč a nakrájenou jarní cibulku.
Vše promícháme a přelijeme zálivkou.
Autorka receptu: Soňa Kališová