Suroviny
- vepřový T-Bone Steak 4
- brambory 7-10
- jarní cibulka 1 svazek
- máslo 20 g
- smetana ke šlehání 1/2
- polníček 1/2 balení
- pažitka 5-10 stvolů
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřové maso vyndáme z lednice alespoň 2 hodiny předtím, než ho začneme péct, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si oloupeme brambory, dáme je do vody a uvaříme doměkka. Maso si vysušíme ubrouskem, ale zatím nekořeníme. Na tučné části si maso předkrájíme lehce na mřížku.
- Maso nejdříve opečeme tou stranou, kde je tučná nakrojená část, ta pustí tuk a na tom tuku osmažíme na velkém plameni maso, aby se zatáhlo. Z každé strany ho smažíme cca 2–3 minuty. Předehřejeme si troubu na 100 °C a dáme do ní maso na 6–10 minut. Poté co maso vyndáme z trouby, ještě si ho dáme na plech a přikryjeme alobalem; pod tím necháme cca 5–10 minut.
- Mezitím co maso necháváme stát, tak si rozmačkáme brambory, přidáme sůl, pepř, máslo, trošku smetany a nakonec jarní cibulku. Maso nakrájíme na plátky, k tomu přidáme brambory a vedle polníček. Na brambory ještě přidáme pažitku.
Autor receptu: Eliška Bumbová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!