Suroviny
- halloumi sýr 200 g
- tarhoni 200 g
- okurka 1/2
- cherry rajčata 100 g
- sušené rajčata hrst
- černé olivy hrst
- olivový olej
- bazalka 50 g
- česnek 2 stroužky
- slunečnicová semínka 100 g
- parmazán 30 g
- citrony
- sůl
- pepř
Postup
- Nejdříve si dáme vařit těstovinu, na jeden díl tarhoni použijeme dva díly vody. Vodu osolíme, přidáme trochu olivového oleje a vaříme zhruba deset minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Nakrájíme okurku a rajčata na libovolnou velikost, olivy a sušená rajčata pokrájíme nadrobno. Pak si připravíme domácí pesto – do mixéru vložíme bazalku, slunečnicová semínka, olivový olej, parmazán, stroužky česneku, zakápneme půlkou citrónu a dochutíme solí a pepřem.
- Vše rozmixujeme do hrubší struktury. Až se nám těstovina uvaří, propláchneme ji dostatečným množstvím vody a počkáme, až se zchladí. Následně si osmažíme sýr halloumi na malém množství oleje. Zeleninu smícháme s pestem a vychladlou tarhoňou.
- Salát podáváme po malých kopečcích, na které položíme opečený sýr. Vše dozdobíme olejem a microgreens.
Autor receptu: Blanka Pastvová