Suroviny
- hovězí svíčková 5 steaků
- rýže arborio 640 g
- Máslo 300 g
- šalotka 2
- bílé víno 400 ml
- parmazán 8 PL
- masový vývar
- sůl
- pepř
Postup
- Necháme maso odpočinout a na grilu jej z obou stran cca 3 minuty grilujeme. Pak jej necháme cca 5 minut odpočinou na horním roštu grilu.
- Bylinkové máslo – různé bylinky, jako jsou rozmarýn, tymián, bazalka, petržel nebo šalvěj, osolíme, smícháme se změklým máslem, ze směsi vytvoříme ve fólii váleček a dáme do lednice.
- Orestujeme šalotku, přidáme rýži, také orestujeme, přilijeme vývar, víno, osolíme, opepříme a vaříme 18–20 minut. Nakonec přidáme máslo a parmazán.
Autor receptu: Arleta Krausová