Suroviny
- rajče 600 g
- zelená paprika
- okurka
- olivový olej 1/2 hrnku
- krajíc chleba (střídka) 2
- mletý kmín 1 ML
- bazalka 2 snítky
- česnek 2 stroužky
- cibule velká
- vinný ocet 1 PL
- sůl (/ kořenicí přípravek novozélandská uzená sůl s citrónem )
- pepř
- jamón serrano (na ozdobu) 3 plátky
- parmazán (nebo manchego) kousek
Postup
- Všechny ingredience nakrájené na kusy vložíme do kvalitního mixéru a dlouho mixujeme do co nejhladší konzistence. Pro větší hustotu a krémovitost můžeme přidat více olivového oleje nebo chleba.
- Polévku chladíme alespoň 2 hodiny v lednici a servírujeme jako drink ve sklenici s brčkem nebo jako polévku v talíři ozdobenou chipsem ze šunky jamón serrano nebo nasekanou petrželkou či bazalkou.
- Chips ze šunky vytvoříme jen krátkým zapečením šunky na pečicím papíře na 150 °C, kterou poté nalámeme na kousky.
- Nebo ozdobíme jen bylinkami a kapkou olivového oleje, případně trochou strouhaného kvalitního tvrdého sýra typu parmezán nebo manchego.
Autor receptu: Lucie Čihánková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!