Suroviny
- kachní prsa 2
- rozmarýn několik snítek
- tymián několik snítek
- sůl
- pepř
Miso omáčka
- miso pasta
- sójová omáčka
- zázvor nastrouhaný
- med
Postup
Kachní prsa očistíme a osušíme. Vezmeme ten nejostřejší nůž a několikrát opatrně přejedeme přes kůži kachních prsou s rovnoměrnými rozestupy. Kachní prsa osolíme, opepříme a přidáme několik snítek rozmarýnu a tymiánu.
Vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Kachní prsa vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 90 minut při 58 °C (nebo jiné zvolené teplotě podle preference).
Po uplynutí času vyjmeme kachní prsa z vodní lázně, opatrně je vyndáme ze sáčku a osušíme papírovou utěrkou. Rozpálíme pánev na vysokou teplotu a kachní prsa na ní zprudka opečeme z obou stran, dokud kůžička nebude krásně křupavá a zlatavá.
Mezitím si připravíme miso omáčku smícháním miso pasty, sójové omáčky, medu a nastrouhaného zázvoru a vše důkladně promícháme.
Autor receptu: Daniel Pravda