Těsto
Krém
- vaječný žloutek
- cukr
- smetana ke šlehání
- vanilkový extrakt
Postup
Těsto
- Do mísy přidáme tvaroh, povolené máslo, hladkou mouku.
- Vše spojíme do těsta, které následně dáme do lednice odležet.
Náplň
- Do mísy dáme tvaroh, cukr, pudink a vejce.
- Zamícháme.
Krém
- Do mísy přidáme cukr spolu se žloutky a vše spojíme.
- Zahřejeme smetanu spolu s vanilkovým extraktem, kterou necháme lehce vychladit, a přilijeme do nádoby, ve které máme žloutky s cukrem.
Dokončení
- Vyválíme si těsto, naplníme tvarohovým krémem a přidáme nakrájené jahody, zamotáme do tvaru závinu a přendáme na plech.
- Závin potřeme žloutkem a dáme péct do trouby na 190 °C na cca 20–25 minut do zlatova. Servírujeme spolu s krémem bokem na polití.
Autor receptu: David Žáček