Suroviny
Postup
Očistíme a nakrájíme kuřecí prsa na plátky. Naložíme je do teriyaki omáčky, vejce a solamylu. Dáme do lednice na 2–3 hodiny.
Očistíme a nakrájíme zeleninu (čínské zelí, rajčata, papriky, okurku). Připravíme si dresink: smícháme zakysanou smetanu, kečup, hořčici, sójovou omáčku, sušený česnek, chilli, sůl a pepř podle chuti. Před příchodem hostů smícháme zeleninu s dresinkem.
Osmažíme kuřecí prsa na pánvi s olejem, dokud nebudou zlatavá a propečená. Na konci opečeme toustový chleba a nakrájíme na menší kousky (pro podávání jako příloha).
Na talíř servírujeme salát, přidáme osmažené kuřecí plátky a posypeme sezamovými semínky.
Autorka receptu: Bohuslava Šilhavá