Cuketové rolky
Hummus
Postup
Plněné cuketové rolky s ricottou a granátovým jablkem
- Cuketu umyjeme a odřízněme konce. Pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájíme podélně na tenké plátky. Mírně je osolíme a poté plátky ogrilujeme z obou stran.
- Ricottu dáme do misky, ochutíme citronovou šťávou, přidáme česnek, osolíme a opepříme. Na každý plátek cukety naneseme vrstvu ricottové směsi a opatrně srolujeme. Při podávání ozdobíme zrníčky granátového jablka.
Hummus a pečivo
- Cizrnu dáme do misky, přidáme tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, olej, římský kmín a rozmixujeme dohladka.
- Hummus servírujeme do mističek, ozdobíme olivami, zakápneme olivovým olejem a podáváme s pečivem.
Autor receptu: Tereza Mátlová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!