Suroviny
- pistácie
- maizena
- čaj matcha
- krupicový cukr
- citrony
- maliny
- javorový sirup
- sůl
Korpus
- hladká mouka
- vejce
- Máslo
- citronový pepř
Postup
- Pistachio custard uděláme z opražených pistácií, které rozmixujeme ve vodě – tím vznikne pistáciové mléko, které přecedíme přes cheese cloth. Dužinu použijeme do pistáciového crumblu a část do korpusu. Mléko poté uvaříme s maizenou a s matcha čajem, cukrem a citronem.
- Do korpusu přijde mouka, vajíčka a máslo (vznikne něco jako linecké či sušenkové těsto), přidáme část dužiny z pistácií a citronový pepř. Těsto se nechá rozležet a pak se upeče do zlatova, natenko rozmačkané do formy.
- Uvařený custard se lehce vychladlý naleje do upečeného korpusu a nechá se rozležet. Na závěr se ozdobí malinami a crumblem z pistácií. Ten se udělá tak, že se dužina z pistácii smíchá s javorovým sirupem a trochou soli, vloží na plech a upeče do křupava v troubě.
Papája sorbet:
- Zmraženou papáju rozmixujeme s citronem a medem do hladka.
- Podáváme s dortíkem zvlášť v misce.
Autor receptu: Sabina Dlapalová