Postup
- Maso naložíme na 24 hodin do marinády. Maso prošpikujeme slaninou nebo špekem. Dáme do trouby a nastavíme na cca 160 °C na obyčejné pečení, žádný horký vzduch.
- Připravíme si bramborovo-hruškové pyré. Oloupeme si hrušky (čím měkčí a sladší, tím lépe), zbavíme jadřinců a nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme. V malém hrnci si rozpustíme máslo, prohřejeme skořici a hřebíček (máslo se nesmí pálit).
- Po deseti minutách vyjmeme skořici a hřebíček, přidáme hrušky a další lžíci másla. Vaříme, až vznikne kašička. Přidáme do obyčejné bramborové kaše a důkladně rozmícháme. Hruškový rozvar přidáváme po menších dávkách a ochutnáváme, hrušky nesmí přebít chuť kaše.
Autor receptu: Pavel Sloup