Suroviny
- dýně Hokkaidó celá
- mrkev 3
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar 1,2 l
- smetana (33%) 1
- zázvor
- chilli vločky
- mletý kmín
- muškátový oříšek 1 ML
- olivový olej
- zakysaná smetana 100 g
- krevety (marinovaných v olivovém oleji, česneku a bylinkách) 150 g
- petrželová nať
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme si dýni a mrkev na větší kousky a cibuli a česnek nadrobno. Na oleji opečeme cibuli, po chvíli přidáme česnek spolu s dýní a mrkví. Restujeme zhruba 5 minut. Zalejeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a chilli. Vaříme doměkka.
- Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř, najemno nastrouhaný zázvor a přilejeme smetanu. Polévku necháme projít varem. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
- Na olivovém oleji z marinády si opečeme oloupané krevety, zhruba 2 minuty. Polévku podáváme teplou a zdobíme lžící zakysané smetany, na ni klademe krevety a zakápneme olivovým olejem. Můžeme přidat na ozdobu petrželku.
Autor receptu: Mario Rossi
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!