Suroviny
- paprika (Piquillo) 10 ks
- kozí sýr 400 g
- smetana 130 ml
- hladkolistá petržel
- černé olivy 130 g
- salátová okurka 4
- moučkový cukr
- hladká mouka 30 g
- olej 10 ml
- voda 100 ml
- sépiový inkoust
- chilli paprička
- bylinky
- ocet
- sůl
- pepř
Postup
- Jako první se vrhneme na papriky. Ty očistíme, opálíme a zbavíme jádřinců. Kozí sýr, smetanu, petržel a nadrobno nasekané olivy smícháme v míse. Vše dochutíme solí a pepřem. Naplníme směsí papriky.
- Pak se vhrneme na gazpacho. Okurky rozpůlíme na půlky. Ty nakrájíme na tenké plátky, lehce je osolíme, zakapeme olivovým olejem a okurky lisujeme. Zní to možná složitě, ale okurky položíme na prkýnko a přikryjeme potravinářskou fólií.
- Na ni položíme knížky a zatlačíme. Zbytek okurky zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Necháme 10 minut odstát a přes utěrku necháme protéct tekutinu. Okurkovou vodu dochutíme octem, cukrem, pepřem a solí jako okurkový salát.
- Do hladké mouky přidáme šátku soli, olej, vodu a sépiový inkoust. Metličkou mícháme do hladkého těstíčka. Rozpálíme teflonovou pánvičku a nalijeme na ni těstíčko tak tenké jako na palačinku a opékáme do struktury oplatky.
Autor receptu: Tim Slavík