Suroviny
- zakysná smetana
- vanilkové aroma
- moučkový cukr
- banán
- dlouhé piškoty
- plnotučné mléko
- kakao
Postup
- V misce smícháme zakysanou smetanu, vanilkové aroma a moučkový cukr. Mícháme, dokud se ingredience důkladně nespojí a nevytvoří hladký krém. Banány oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Dlouhé piškoty krátce namáčíme do mléka, aby byly měkké, ale ne rozmočené. Na dno nádoby (např. skleněné nebo plechové formy) pokládáme vrstvu namočených piškotů. Na piškoty rovnoměrně rozetřeme část krému ze zakysané smetany.
- Na krém pokládáme vrstvu nakrájených banánů. Tyto banány znovu potřeme zakysanou smetanou. Poslední vrstva by měla být piškotová. Dezert posypeme kakaem přes jemné síto.
- Celý dezert necháme odpočívat v lednici alespoň 4 hodiny a více, ideálně přes noc, aby se všechny chutě prolnuly. Dezert podáváme vychlazený, nakrájený na porce.
Autor receptu: Martin Obdržálek alias Obinn
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!