Rohlíčky
- hladká mouka 250 g
- droždí 1/2 kostičky
- plnotučné mléko 150 ml
- olej 150 ml
- vejce (na potření) 1
- bylinky (na posypání)
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Uvaříme vejce natvrdo a oloupeme. Spodek vejce seřízneme tak, aby stálo, žloutek vydlabeme. Vydlabané dáme do misky, ještě k tomu přidáme 2 nebo 3 vejce a rozmačkáme je přes kolečko na salát.
- Salám nastrouháme nahrubo, přidáme majolku, křen, pastu, sůl a pepř, zamícháme a tím naplníme vydlabané vejce. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a přiklopíme na vejce jako klobouček. Rajče nazdobíme tečkami majonézy.
- Položíme na talířek části ledového salátu a na ně muchomůrky postavíme.
Rohlíčky
- Uděláme z mléka, droždí, cukru a soli kvásek. Připravíme si do mísy hladkou mouku. Až kvásek vzejde, přidáme do mouky i olej.
- Přisypeme mouku a necháme kynout 45 minut. Po vykynutí rozválíme těsto, rozkrájíme jej na čtverečky a smotáme do rohlíčků.
- Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme bylinkami a pečeme 30 minut.
Autor receptu: Romana Kortusová