Suroviny
- tučný tvaroh
- javorový sirup
- máslo (změklé)
- plnotučné mléko
- kakaové věnečky
- dubajská čokoláda
Postup
- Tvaroh rozmícháme s javorovým sirupem dle chuti a potřeby sladit, dále přidáme změklé máslo, případně mléko a vytvoříme hmotu o hustotě, která nám vyhovuje a chutná. Věnečky rozdrobíme na drobenku a poklademe tuto sypkou hmotu na dno skleniček.
- Na vrstvu věnečkové drobenky poklademe tvarohový krém. Ve vodní lázni roztopíme kvalitní dubajskou čokoládu a přidáme troškou mléka, vznikne ganáž, kterou pak poléváme tvaroh ve skleničkách. Můžeme konzumovat hned nebo nechat odležet v lednici do druhého dne.
Autor receptu: Alex Hrouzková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!