Suroviny
- špagety (čerstvé) 600 g
- žloutek 15
- sýr pecorino 150 g
- guanciale (kořeněné vepřové líčko) 200 g
- lanýžový sýr 100 g
- lanýže 30 g
- sůl
- pepř
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků a smícháme je s nastrouhaným pecorinem. Směs náležitě opepříme. Vezmeme litinovou pánev a vypečeme do křupava nakrájené guanciale. Guanciale dáme stranou a slijeme si většinu tuku.
- Dáme vařit osolenou vodu a špagety uděláme al dente nebo těsně před al dente, jelikož nám ještě lehce dojdou na pánvi. Uvařené špagety ještě teplé hodíme rovnou na pánev, kde předtím bylo guanciale, přidáme naběračku vody z těstovin a vlijeme vaječnou směs.
- Vytvoří se vám krásná žlutá krémová omáčka. Ihned servírujeme, zastrouháme lanýžovým sýrem, přidáme kostičky vypečeného guanciale a zastrouháme čerstvým lanýžem.
Autor receptu: Kryštof Kučera
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!