Losos
- losos 500 g
- třtinový cukr 500 g
- sůl 500 g
- kopr hrst
Hořčičná omáčka
- plnotučná hořčice 100g
- hrubozrnná hořčice 1 PL
- med 2 PL
- pepř
Postup
- Lososa omyjeme a zbavíme kůže. Smícháme kopr, sůl a cukr, polovinu směsi vysypeme do menšího pekáčku. Položíme na ni lososa a posypeme jej zbytkem směsi tak, aby byla ryba úplně schovaná.
- Zatížíme a necháme tři dny v lednici. Po třech dnech rybu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lososa podáváme s opečeným toastem, hořčičnou omáčkou a ztraceným vejcem.
- Toasty vyskládáme na plech a do zlatova opečeme.
Ztracené vejce
- Hrnec naplníme vodou a dáme ohřát, voda nesmí úplně vřít.
- Ve vodě s kapkou octa uděláme menší vír a vložíme vejce. Necháme vařit tři minuty.
Hořčičná omáčka
- Všechny suroviny spolu vyšleháme a dochutíme mletým pepřem.
- Camembert opečeme na suché pánvi, až zkaramelizuje a vytvoří se zlatavá barva. S pánví je potřeba během opékání hýbat, aby se nepřichytil. Podáváme s pečivem a rukolou.
Autor receptu: Petr Matela
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!