Suroviny
- bílá čokoláda 250 g
- sušenky 250 g
- máslo 150 g
- smetana 50 ml
- mascarpone 250 g
Postup
- Rozlámeme bílou čokoládu na kousky a pomalu zahřejeme ve vodní lázni, až se roztaví. Nepoužíváme mikrovlnnou troubu. Roztavenou čokoládu necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Rozemeleme sušenky na prášek v mixéru. Rozehřejeme máslo a smícháme s 200 g sušenkového prášku. Vyložíme důkladně dortovou formu pečicím papírem. Směs sušenek namačkáme rovnoměrně na dno do pečicí formy. Umístíme formu do ledničky, aby směs ztuhla.
- Smícháme smetanu s mascarpone. Pomocí špachtle přimícháme bílou čokoládu. Celou směs nalijeme do dortové formy na sušenkový základ. Vložíme opět do lednice. Cheesecake necháme odležet v lednici přes noc, aby ztuhl.
- Před servírováním použijeme malý nůž, kterým dokola odkrojíme dort, aby se snadno vyndal z formy. Zbývajícími rozemletými sušenkami dozdobíme.
Autor receptu: Martin Podroužek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!