Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- máslo 150 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- česnek
- cibule
- tymián
- sůl
- pepř
Bageta
- hladká mouka 250 g
- vlažná voda 150 ml
- olej 2 PL
- sušené droždí 1
- sůl 1 ML
- cukr 1/2 ML
Postup
- Játra očistíme a orestujeme na másle.
- Poté okořeníme, hotové dáme do robota rozmixovat. Přidáme máslo, smetanu a dochutíme.
Bageta
- Zaděláme těsto a dáme kynout asi 1 hodinu, poté vytvarujeme 2 bagety a na plechu necháme přikryté dokynout 20 minut.
- Potřeme vodou a dáme péci na 180 °C asi 20 minut, dolů dáme hrnek se studenou vodou.
Autor receptu: Ivana Cimrmanová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!