Květákový steak
- květák 1
- vejce 2
- řecký jogurt 5 PL
- nastrouhaná mozzarella 1
- granátové jablko
- parmazán
- sůl
- pepř
Hrášková kaše
- máslo 10 g
- olivový olej 1 PL
- cibule 100 g
- mražený hrášek 450 g
- zeleninový vývar 250 ml
- máta (nasekaná) hrst
- smetana 80 ml
- sůl
Postup
- Květák nakrájíme na silné plátky, široké alespoň dva centimetry. Nyní si připravíme těstíčko. V míse rozšleháme vejce s řeckým jogurtem, solí a pepřem, až získáme hustší hmotu. Plátky květáku namočíme do těstíčka a dbáme na to, aby byly ze všech stran dobře obalené.
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje a obalené plátky květáku smažíme zhruba 5 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Každý plátek květáku okořeníme a posypeme oreganem, nastrouhanou mozzarellou a trochou parmazánu.
- Nyní květák dáme na plech, vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 165 °C zhruba 10–15 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a lehce nezezlátne.
- Na hráškovou kaši na pánvi na středním plameni rozehřejeme máslo a olivový olej. Do pánve přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme na středním plameni po dobu 3–4 minut. Poté přidáme rozmrazený hrášek, vývar, nahrubo nasekanou mátu a sůl a vše 5–6 minut provaříme na středním plameni.
- Následně směs zalijeme smetanou a další 1 minutu provaříme. Nakonec směs pomocí mixéru rozmixujeme na hladké pyré a podáváme.
Autor receptu: Eva Toulová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!