Suroviny
- květák 1
- parmazán 50 g
- vejce 1
- kuřecí maso (mleté) 250 g
- corn flakes
- bylinky
- sůl 1 ML
- pepř 1/2 ML
Dip
- bílý jogurt 2 PL
- zakysaná smetana 1 PL
- sůl špetka
- řeřicha
- petrželka
Postup
- Uvaříme doměkka květák, necháme vychladnout, nakrájíme nebo rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl, pepř, parmazán, mleté kuřecí maso a dle hustoty namleté cornflakes.
- Vytvoříme placičky, oballíme v cornflakes a pečeme na pečícím papíře na 180 °C dozlatova. Podáváme s dipem.
Autor receptu: Josef Koudelka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prostřeno!
Obalovaný květák pečený v troubě je zdravější a jednodušší na přípravu