Suroviny
- kuřecí maso 1/2 kg
- zelená kari pasta 1 PL
- slunečnicový olej 2 PL
- vývar (nebo voda) 200 ml
- jarní cibulka
- červená cibule
- cuketa malá
- chilli papričky
- rybí omáčka 2 PL
- bazalka
- koriandr
- rýžová mouka 1 PL
- voda 100 ml
- rýže
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Maso nakrájíme na kostičky, na rozpáleném oleji ho zprudka opékáme 10 minut. Posolíme, opepříme a přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno. Poté přidáme 1 polévkovou lžíci kari pasty a také pozvolna 5 minut smažíme.
- Zalijeme vývarem, přidáme rybí omáčku a dusíme pod pokličkou 10 minut. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku a cuketku na půl kolečka. Přidáme do kari, dalších 5 minut povaříme. Rýžovou mouku rozmícháme s vodou a kari tím zahustíme.
- Povaříme dalších 5 minut. Hotový pokrm až na talíři dozdobíme bazalkou a koriandrem. Nakrájíme si nadrobno cibulku a osmažíme ji dozlatova na oleji.
- Přidáme hrnek rýže a zalijeme 2 hrnky vody. Pod pokličkou vaříme 20 minut, osolíme. Poté stáhneme z plotny, zabalíme do ručníku a dáme do peřin. Hotová je k podávání do půl hodinky.
Autor receptu: Ivana Rohelová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!