Suroviny
Postup
- Kuřecí prsa si rozřízneme v půlce do tří čtvrtin a srovnáme, přes fólii maso naklepeme z obou stran a okořeníme grilovacím kořením. Na náplň si nakrájíme cibuli a žampiony, cibuli na pánvi necháme zpěnit a přidáme nakrájené žampiony. Poté si rozšleháme vejce, okořeníme grilovacím kořením, přidáme do pánve a zprudka asi minutu osmahneme.
- Náplň na chvíli odstavíme. Až nám vychladne, tak můžeme začít plnit kuřecí prsa. Prsa zabalíme do tvaru válečku a snažíme se, aby nám náplň nikde nepřečnívala. Dáme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vodou a ještě posypeme grilovacím kořením.
- Pečeme doměkka ve vyhřáté troubě na 180 C. Mezitím si uvaříme brambory a osmahneme slaninu s cibulkou. Uvařené brambory si dáme do hrnce a smícháme spolu se slaninou a cibulkou, pro lepší chuť a vzhled na závěr přidáme nasekanou petrželku.
- Šťávu z výpeku slijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a přidáme smetanu pro zahuštění a lepší chuť. Maso nakrájíme a podáváme se šťouchanými brambory.
Autor receptu: Lukáš Pokorný