Suroviny
- kuřecí skelet
- kuřecí stehno
- kachní křídla
- kořenová zelenina
- cibule
- nové koření
- bobkový list
- petrželka
- nudle
- sůl
- pepř
Postup
Vývar děláme v tlakovém hrnci. Maso omyjeme, zeleninu oloupeme, cibuli neloupeme. Vše dáme do hrnce, přidáme pár kuliček koření, 3–4 listy bokového listu. Zavřeme a dáme asi na hodinu vařit.
Po uvaření čekáme až se uvolní tlakový hrnec, polévku slijeme přes cedník a jediné, co z toho použijeme, je maso. Poté do polévky nakrájíme nebo nastrouháme kořenovou zeleninu.
Raději strouháme, uvolní se více šťávy ze zeleniny. Nudle si uvaříme v jiném kastrolu a pak dáme každému do talíře, aby se nerozvařily. Ozdobíme petrželkou.
Autorka receptu: Martina Spoustová