Kuřecí souvlaki
- kuřecí stehenní řízek 1,5 kg
- olivový olej 3 PL
- citronová šťáva z 1,5 citronu
- česnek 4 stroužky
- sušené oregano 2 ML
- sůl 1 ML
- čerstvě namletý pepř
Volitelné
- chilli vločky
- tymián
Citronové brambory
- brambory 1,5 kg menší
- olivový olej 4 PL
- citronová šťáva z 1 citronu
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 ML
- sůl
- pepř
Postup
- Rozehřejeme gril na střední až vyšší teplotu, cca 200–220 °C. Grilujeme špízy cca 10–12 minut, pravidelně otáčíme, ať je maso hezký zlatavé a propečené.
- Můžeme na závěr zakápnout citronem.
Citronové brambory
- Předehřejeme gril na střední až vyšší teplotu, cca 200 °C. Brambory dáme do velké mísy a promícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, oreganem, solí a pepřem.
- Pro extra chuť přidáme trochu nasekaných bylinek nebo citronové kůry.
Autor receptu: Zdeněk „Style“ Hrubý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!