Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nastrouhaný) 1 PL
- sójová omáčka 2 PL
- rybí omáčka 1 PL
- med 1 PL
- rostlinný olej 1 PL
- limetková šťáva z 1/2 limety
- špejle
Arašídová omáčka
- arašídové máslo 100 g
- kokosové mléko 200 ml
- sójová omáčka 1 PL
- limetková šťáva 1 PL
- med 1 PL
- chilli špetka
Postup
V míse smícháme česnek, zázvor, sójovou omáčku, rybí omáčku, med, olej a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme kuřecí proužky alespoň na 30 minut. Naložené kuřecí maso napíchneme na špejle a buď je ugrilujeme na rozpáleném grilu, nebo opečeme na pánvi dozlatova.
Mezitím si připravíme arašídovou omáčku. Smícháme arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, med a chilli a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
Hotové kuřecí špízy podáváme s arašídovou omáčkou a můžeme je doplnit třeba čerstvou zeleninou nebo rýží.
Autor receptu: Daniel Pravda