Suroviny
- kuřecí prsa 1.5 kg
- brambory 1,5 kg
- máslo 125 g
- hladká mouka
- strouhanka panko
- smetana
- vejce
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou příliš silné, rozkrojíme je nebo lehce naklepeme přes potravinovou fólii, aby byly stejně silné. Osolíme a opepříme z obou stran. Připravíme si tři misky.
- Do první nasypeme hladkou mouku. Do druhé rozšleháme vejce s trochou soli. Do třetí nasypeme panko strouhanku. Každý plátek masa obalíme postupně v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Jemně přitiskneme, aby obal dobře držel. Na pánvi rozehřejeme větší množství oleje.
- Řízky smažíme na střední teplotě dozlatova, z každé strany asi 3–4 minuty (podle tloušťky masa). Hotové řízky pokládáme na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku.
Příprava bramborové kaše
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Slijeme vodu a necháme brambory krátce odpařit.
- Do horkých brambor přidáme máslo a začneme šťouchat nebo šlehat. Postupně přiléváme smetanu, dokud kaše nemá jemnou a krémovou konzistenci. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme.
Autor receptu: Tomáš Vidlička
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!