Postup
- Do misky dáme lžičku medu, velkou lžíci olivového oleje, dále do misky vymačkáme 1/4 grepu, potom si nastrouháme cca lžičku zázvoru a dáme dovnitř, přidáme lžičku chilli (klidně může být víc), přidáme sůl, pepř a celé promícháme.
- Dále si připravíme krevety, očistíme je, opláchneme a odstraníme tvrdé ocásky. Když budeme mít krevety očištěné, tak je vložíme do misky s marinádou a promícháme. Necháme klidně 2–3 hodiny v lednici. Potom je vytáhneme a připravíme si pánev. Do pánve hodíme celou směs krevet i s marinádou a začneme smažit, cca 2–3 minuty z každé strany.
- Poté krevety vyndáme, napíchneme na špejli a naservírujeme na talířek. Potom si vezmeme lžíci a budeme polévat krevety omáčkou, co nám zbyla v pánvi. Připravíme si salátek a dáme jej vedle krevet.
Autor receptu: David Hošek