Suroviny
- krevety 300 g
- citronová tráva 1 stonek
- hlíva ústřičná (nebo žampiony) 150 g
- pasta nam prik pao (dle požadované pálivosti lze přidat i více) 1 PL
- galgán 3 plátky
- limetkové listy (sušené) 8
- rybí omáčka 3-4 PL
- limetka 1/2
Postup
- Nejprve očistíme krevety. Hlavy, krunýř a nožičky propereme a dáme do hrnce. Přidáme 750 ml studené vody a necháme vařit na nižším stupni přibližně 20 minut. Citronovou trávu si mezitím rozřízneme na několik kousků a ty rozdrtíme úderem ploché hrany nože.
- Hlívu nakrájíme na větší kousky. Vývar z krevetových skeletů scedíme do čistého hrnce a přidáme k němu pastu nam prik pao, citronovou trávu, galgán, limetkové listy a hlívu. Necháme 10 minut provařit. Do polévky vložíme krevety a dochutíme ji rybí omáčkou a limetkou.
- Po pěti minutách varu odstraníme limetkové listy, citronovou trávu a galgán. Servírujeme s limetkou, chilli papričkou a koriandrem.
Autor receptu: Son „Šon“ Chung
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!