Panna cotta
- kokosové mléko
- plátková želatina
- moučkový cukr
- vanilkový lusk 1
Mango kaviár
- džus (mangový) 200 ml
- voda 100 ml
- agar 2 g
- rostlinný olej
Postup
Panna cotta
Namočíme si želatinu do studené vody a necháme nabobtnat. Do hrnce nalijeme kokosové mléko, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku a přivedeme k varu.
Želatinu necháme okapat, přidáme k teplé směsi a necháme rozpustit. Rozdělíme do pěti skleniček a necháme ztuhnout v lednici.
Mangový kaviár
Smícháme mangový džus s vodou a agarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se agar nerozpustí. Necháme směs mírně zchladnout a pomocí kapátka kapeme malé kapičky do ledově vychlazeného oleje.
Kuličky se v oleji okamžitě zatáhnou a vytvoří kaviár. Hotové kuličky přecedíme a opláchneme studenou vodou, aby se odstranil olej. Použijeme k dozdobení panna cotty.
Autor receptu: Daniel Pravda