Suroviny
- kuřecí maso
- kuřecí skelet
- kuřecí srdíčka
- mrkev 2
- celer 1/2
- petržel
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
Jíška
- máslo 50 g
- hladká mouka 2 PL
- smetana na vaření 250 g
- muškátový oříšek
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 3 kousky
- strouhanka 3 PL
- vejce 1
- majoránka špetka
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup
- Maso dáme do hrnce vařit i s kořením aspoň na hodinu a půl až dvě hodiny. Do vývaru přidáme mrkev, čtvrtku celeru a půlku petržele. Zbytek zeleniny si nastrouháme na hrubém struhadle a zatím dáme bokem.
- Připravíme si směs na játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, stroužek česneku prolisujeme a všechny ingredience smícháme do husté hmoty. Uvařenou polévku scedíme, maso obereme, srdíčka nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, osmažíme na ní nastrouhanou syrovou zeleninu, a po cca 10 minutách zaprášíme moukou a chviličku smažíme.
- Zalejeme vývarem, nasypeme obrané maso a z játrové hmoty tvoříme knedlíčky, které rovnou házíme do polévky. Polévku na mírném ohni vaříme ještě 10 minut, aby se knedlíčky dovařily. Nakonec zalijeme smetanou a mírně zastrouháme muškátovým oříškem.
Autor receptu: Ivana Rohelová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!